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●Introduction of Fukushima local foods (Part 1) 

●ふくしまの食べ物入門(第1弾)



Hello, this is Ken, administrator of this blog.

In some articles about the rice planting event in Iizaka, some of Fukushima local foods are mentioned by participants, so I believe many of you are now interested in them.

Here, I would love to explain about details of a couple of those unique foods.


こんにちは。ブログ管理人のケンです。

今回の飯坂温泉での田植えイベントに関する記事の中には、いくつか福島の食に関する記述がありましたが、今回そのうちいくつかについて少し詳しく説明したいと思います。


Enban-gyoza (Dumplings arranged and broiled in a disc shape)

You can find gyoza (dumplings) anywhere in Japan but gyoza in Fukushima is a bit different from others. Specifically, it’s arranged in a disc shape and the texture is crispy.

Allegedly, Some people who came back from the northeastern part of China after the Second World War started serving this type of gyoza in our hometown, Fukushima.

Anyway, we have a bunch of marvelous gyoza restaurants in Fukushima.



円盤餃子


日本のどこでも餃子を食べることができますが、福島の餃子の特徴は円盤型に並べられて調理されていることと食感がサクサクしていることです。一説によれば戦後、中国の東北部から帰ってきた人たちが作り始めたと言われています。福島市内に円盤餃子の名店がたくさんあります。